Se citeşte şi se explică Sfânta Scriptură în cultul divin public ortodox?

  • Nicolae D. Necula Dunarea de Jos University of Galati

Abstract

În luna martie a anului 2001, revista „Credinţa străbună“, care este editată de Arhiepiscopia de Alba Iulia, publica, în nr. 3 (180), p. 1 şi 8, scrisoarea unei credincioase, adresată probabil conducerii din acest important centru bisericesc ortodox, cu titlul Sfinte Părinte, aducând la cunoştinţă unele stări de lucruri negative, care ar trebui luate în cercetare şi, eventual, îndreptate, pentru o mai eficientă păstorire şi, mai ales, pentru păstrarea credincioşilor în staulul Bisericii Ortodoxe. Socotind că aceste idei sau probleme ridicate de credincioasa respectivă sunt „vrednice de a fi reţinute“, revista „Învierea“, editată de Arhiepiscopia de Timişoara reia textul acestei sesizări şi îl publică cu titlul Scrisoare de credincios, în nr. 7 (265), p. 2, din 1 aprilie 2001. Întru cât amândouă publicaţiile redau doar textul scrisorii sau sesizării credincioasei respective, fără nicio altă lămurire sau răspuns, ne-am gândit să răspundem la problemele sau întrebările pe care le pune în periodicul nostru, la rubrica de „Întrebări şi răspunsuri liturgice şi pastoral-misionare“, unde obişnuim să venim în întâmpinarea credincioşilor şi slujitorilor care ni se adresează pentru a primi lămuriri, îndrumări şi răspunsuri în chestiuni de acest fel.

Veröffentlicht
2008-07-20
Zitationsvorschlag
Necula, N. (2008). Se citeşte şi se explică Sfânta Scriptură în cultul divin public ortodox?. Teologie și Educație La "Dunărea De Jos", 7, 33-40. Abgerufen von https://www.gup.ugal.ro/ugaljournals/index.php/teologie/article/view/4587
Rubrik
Articles

Am häufigsten gelesenen Artikel dieser/dieses Autor/in

Bitte beachten Sie: Dieses Plugin erfordert, dass mindestens ein Statistik/Berichts-Plugin aktiviert ist. Wenn Ihr Statistik-Plugin mehr als eine Metrik unterstütztzt, wählen Sie bitte eine Hauptmetrik auf den Seiten des/der Adminsitrator/in oder Zeitschriftenverwalter/in aus.