Ce este ascultarea canonică şi ce rol joacă în păstrarea disciplinei în biserică?

  • Nicolae D. Necula Dunarea de Jos University of Galati

Abstract

Tratarea în paginile periodicului Patriarhiei Române a unei asemenea teme este o dorinţă ceva mai veche. Ea mi-a fost sugerată de unele întâmplări cu totul neobişnuite, care au avut loc în timpul şi după evenimentele din decembrie 1989, de atitudinea total nepotrivită şi condamnabilă a unor clerici, de a se revolta împotriva membrilor ierarhiei superioare, ca şi de critica pe care unii dintre credincioşii mireni o aduc, oral sau în scris, membrilor ierarhiilor bisericeşti. Tema mi-a revenit în gând atunci când, într-una dintre conferinţele protopopeşti, s-a discutat problema disciplinei clerului în lumina sfintelor canoane şi a legislaţiei Bisericii Ortodoxe Ro mâne, nu de mult, fiindcă asemenea problemă este legată implicit de ordinea, disciplina şi de bunul mers al vieţii bisericeşti.

Published
2002-08-23
How to Cite
Necula, N. (2002). Ce este ascultarea canonică şi ce rol joacă în păstrarea disciplinei în biserică?. Teologie și Educație La "Dunărea De Jos", 1, 18-28. Retrieved from https://www.gup.ugal.ro/ugaljournals/index.php/teologie/article/view/4766
Section
Articles

Most read articles by the same author(s)

Obs.: This plugin requires at least one statistics/report plugin to be enabled. If your statistics plugins provide more than one metric then please also select a main metric on the admin's site settings page and/or on the journal manager's settings pages.