Sfântul Ioan Gură de Aur - păstor, dascăl şi îndrumător pe calea mântuirii

  • † Casian Episcopul Dunării de Jos

Abstract

Sfântul Ioan Gură de Aur este cel mai îndrăgit părinte al Bisericii creştine din primele veacuri, pentru că din toată lucrarea sa se desprinde, în primul rând, o mare iubire faţă de omul aflat în încercări, în lipsuri, în necunoaştere şi în sărăcie.
Biserica noastră s-a străduit să readucă în actualitate opera Sfântului Ioan Gură de Aur prin reeditări de traduceri mai vechi, din secolul trecut, cum sunt comentariile la Evanghelii şi la Epistolele Sfântului Apostol Pavel. E vorba apoi de colecţia „Părinţi scriitori bisericeşti“, a Patriarhiei Române. O altă iniţiativă o constituie tipărirea în volume accesibile, pe tematici actuale, a unor segmente din vasta sa operă. S-a pus astfel la îndemâna credincioşilor, prin circuitul de difuzare normal al Bisericii, al magazinelor şi pangarelor bisericeşti, un impresionant număr de cărţi din scrierile despre viaţa şi lucrarea Sfântului Ioan Gură de Aur, precum şi abordări de specialitate recente.

Published
2007-07-21
How to Cite
Episcopul Dunării de Jos, † C. (2007). Sfântul Ioan Gură de Aur - păstor, dascăl şi îndrumător pe calea mântuirii. Teologie și Educație La "Dunărea De Jos", 6, 9-39. Retrieved from https://www.gup.ugal.ro/ugaljournals/index.php/teologie/article/view/4610
Section
Articles

Most read articles by the same author(s)

Obs.: This plugin requires at least one statistics/report plugin to be enabled. If your statistics plugins provide more than one metric then please also select a main metric on the admin's site settings page and/or on the journal manager's settings pages.