Spiritualitatea monastică în Răsărit şi Apus

  • Gabriel Dorin Pandele

Abstract

O dată cu încetarea persecuţiilor anticreştine în urma Edictului de la Mediolanum, în 313, Biserica a încheiat o epocă în care mesajul său a fost scris mai ales cu sângele martirilor săi, acei „prieteni răniţi ai Mirelui“ Hristos, şi a deschis o nouă epocă în viaţa sa, o epocă în care radicalismul mucenicilor a îmbrăcat o nouă haină, aceea a eroismului ascezei, a marilor victorii pe care le-au înregistrat monahii în lupta lor, la fel de dramatică precum cea a martirilor, asupra lor înşişi, asupra lumii în ceea ce are ea mai urât, precum şi asupra diavolului.

Published
2003-07-27
How to Cite
Pandele, G. (2003). Spiritualitatea monastică în Răsărit şi Apus. Teologie și Educație La "Dunărea De Jos", 2, 338-353. Retrieved from https://www.gup.ugal.ro/ugaljournals/index.php/teologie/article/view/4731
Section
Comunicări ştiinţifice, studii şi articole

Most read articles by the same author(s)

Obs.: This plugin requires at least one statistics/report plugin to be enabled. If your statistics plugins provide more than one metric then please also select a main metric on the admin's site settings page and/or on the journal manager's settings pages.