Teologie, har și chemare la rugăciune, faptă bună și iubire milostivă

  • Casian Crăciun “Dunarea de Jos“ University of Galati
Keywords: teologie, rugaciune

Abstract

Misiunea teologului, prin permanentă conștientizare a unui mandat dumnezeiesc, încredințat celor ce și-au oferit liberi și neconstrânși disponibilitatea „cu timp și fără timp“ (II Timotei 4, 2) în actualizarea prezenței luminoase și luminătoare a Preasfintei Treimi în viața noastră, este nu doar o îndatorire, ci ea cere mult mai mult: mistuire și lucrare jertfelnică, de la Altarul Mântuitorului Hristos la „altarul aproapelui“, așa cum ne-a învățat Sfântul Ioan Gură de Aur. Teologia este lucrarea harului în cei ce își deschid mințile și inimile, prin rugăciune, muncă asiduă și disponibilitate totală față de așteptările fraților și surorilor din comunitățile creștine, în contextul secularizării, al globalizării și al atâtor provocări ale modernității. Cu toate acestea, nu vom reuși a convinge fără a fi convinși de puterea, de prezența și de iubirea cerească, transpusă în umanitate, a lui Hristos-Domnul Cel viu și mereu aproape – în Biserica Slavei Sale, „stâlp și temelie a adevărului“ (I Timotei 3, 15).

Author Biography

Casian Crăciun, “Dunarea de Jos“ University of Galati

Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos

Published
2018-07-18
How to Cite
Crăciun, C. (2018). Teologie, har și chemare la rugăciune, faptă bună și iubire milostivă. Teologie și Educație La "Dunărea De Jos", 16, 5-7. Retrieved from https://www.gup.ugal.ro/ugaljournals/index.php/teologie/article/view/4209
Section
Articles

Most read articles by the same author(s)

Obs.: This plugin requires at least one statistics/report plugin to be enabled. If your statistics plugins provide more than one metric then please also select a main metric on the admin's site settings page and/or on the journal manager's settings pages.