Comunicare pentru comuniune în viața Bisericii și a neamului românesc

  • Casian Crăciun Archbishopry of the Lower Danube
Keywords: comuniune, Dumnezeu, credinta ortodoxa

Abstract

În anul 2014, Școlile teologice au fost invitate, prin receptivitatea cadrelor didactice și răspunsul elevilor și al studenților, la o reflecție mai profundă asupra binefacerii Sfintelor Taine ale Spovedaniei și Împărtășaniei, pentru mai buna cunoaștere de sine și raportarea la darurile cerești și mai presus de lume, din care, gustând „cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste“, dobândim pacea inimii, luminarea minții și armonia dintre noi, ca frați în Hristos și fii ai Împărăției cerești. Tema propusă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și aprobată de Sfântul Sinod a fost minunat ancorată într-o unică paradigmă vie din istoria vieții spirituale a Bisericii și a poporului român, și anume 300 de ani de la jertfa Sfinților Martiri Brâncoveni.

Published
2015-06-05
How to Cite
Crăciun, C. (2015). Comunicare pentru comuniune în viața Bisericii și a neamului românesc. Teologie și Educație La "Dunărea De Jos", 13, 5-7. Retrieved from https://www.gup.ugal.ro/ugaljournals/index.php/teologie/article/view/4311
Section
Articles

Most read articles by the same author(s)

Obs.: This plugin requires at least one statistics/report plugin to be enabled. If your statistics plugins provide more than one metric then please also select a main metric on the admin's site settings page and/or on the journal manager's settings pages.