Local și universal în viața Sfinților și în lucrarea Bisericii

  • Casian Crăciun Archbishopry of the Lower Danube
Keywords: ortodoxie, comemorare, dumitru stăniloae, sfinții împărați Constantin și Elena

Abstract

Fascicula cu numărul XII „Teologie și Educație la Dunărea de Jos“, publicată în Editura Arhiepiscopiei noastre în anul consacrat de Sfântul Sinod, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfinților Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și Elena, la 1700 de ani de la proclamarea Edictului de libertate a creștinilor (Milan – 313) se completează minunat cu un alt fericit eveniment din viața Ortodoxiei contemporane, și anume: comemorarea personalității Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae, la 110 ani de la naștere și 20 de ani de la plecarea sa în veșnicie. Deci două mari evenimente, deodată bisericești – în tot înțelesul profund și înălțător pentru orice suflet însetat de cunoaștere și de desăvârșire, dar și cultural-istorice și sociale – în înțelesul comunitar, atât pe plan local, zonal, național, cât și universal.

Author Biography

Casian Crăciun, Archbishopry of the Lower Danube

† Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos

Published
2014-07-21
How to Cite
Crăciun, C. (2014). Local și universal în viața Sfinților și în lucrarea Bisericii. Teologie și Educație La "Dunărea De Jos", 12, 5-9. Retrieved from https://www.gup.ugal.ro/ugaljournals/index.php/teologie/article/view/4360
Section
Articles

Most read articles by the same author(s)

Obs.: This plugin requires at least one statistics/report plugin to be enabled. If your statistics plugins provide more than one metric then please also select a main metric on the admin's site settings page and/or on the journal manager's settings pages.