Familia creştină şi provocările lumii moderne în lumina scrierilor Sfântului Ioan Gură de Aur şi a Sfinţilor Părinţi

  • Leontin Popescu

Abstract

Problema mântuirii a fost, este şi a rămas pentru totdeauna una de actualitate, pentru că este în strânsă legătura cu viaţa omului de aici şi cu cea de dincolo de mormânt. Putem spune că este cununa ştiinţei teologice cum şi a vieţii în genere, pentru că toată ştiinţa şi toată străduinţa oamenilor trebuie să aibă în vedere perfecţiunea. O problemă de istorie profană se poate cerceta azi, iar mâine se poate lăsa, fără ca viaţa omului să sufere ceva; dar gândul la perfecţiune nu poate şi nici nu trebuie să înceteze o clipă, după cum viaţa nu se poate întrerupe şi relua de unde a rămas. Oricare ar fi slujba şi misiunea omului în viaţa pământească, în urma căreia îşi agoniseşte pâinea de toate zilele, grija pentru mântuire trebuie să fi e cea mai mare; Hristos trebuie să domnească în om şi între oameni.

Published
2007-07-22
How to Cite
Popescu, L. (2007). Familia creştină şi provocările lumii moderne în lumina scrierilor Sfântului Ioan Gură de Aur şi a Sfinţilor Părinţi. Teologie și Educație La "Dunărea De Jos", 6, 254-339. Retrieved from https://www.gup.ugal.ro/ugaljournals/index.php/teologie/article/view/4621
Section
Articles

Most read articles by the same author(s)

Obs.: This plugin requires at least one statistics/report plugin to be enabled. If your statistics plugins provide more than one metric then please also select a main metric on the admin's site settings page and/or on the journal manager's settings pages.