Educaţia creştină

  • † Casian Episcopul Dunării de Jos

Abstract

La cumpăna dintre milenii, se fac obişnuitele bilanţuri în toate domeniile vieţii, se fac analize şi se propun proiecte care mai de care mai îndrăzneţe, cu menirea de a se descoperi noi modalităţi de afirmare a valorilor şi resurselor capabile să ofere omului fericirea.
Din perspectiva creştină însă, la trecerea din mileniul al doilea în cel de-al treilea, se impune mai întâi o privire retrospectivă, care ne conduce la Betleem, punctul de plecare, centrul de naştere al altei lumi şi altarul smereniei pe care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, săvârşeşte Liturghia împăcării cerului cu pământul, a omului cu Dumnezeu şi în cele din urmă a omului cu el însuşi. Căci, ce este Întruparea dacă nu coborârea Celui de Sus la noi, cei de jos, care nu ne mai puteam ridica singuri din izolarea şi neascultarea care au generat, în plan uman, nu doar depărtare de Părintele-Creator, ci şi separare între sufletesc şi trupesc (lumesc) în realitatea unicei persoane.

Published
2003-07-27
How to Cite
Episcopul Dunării de Jos, † C. (2003). Educaţia creştină. Teologie și Educație La "Dunărea De Jos", 2, 46-62. Retrieved from https://www.gup.ugal.ro/ugaljournals/index.php/teologie/article/view/4715
Section
Comunicări ştiinţifice, studii şi articole

Most read articles by the same author(s)

Obs.: This plugin requires at least one statistics/report plugin to be enabled. If your statistics plugins provide more than one metric then please also select a main metric on the admin's site settings page and/or on the journal manager's settings pages.