Studiu comparat al textelor Sfintelor Liturghii în câteva ediţii ale Liturghierului românesc

  • Lucian Petroaia

Abstract

Pentru rolul său esenţial pe care îl joacă în cultul ortodox, Liturghierul a fost definit drept „cartea de slujbă cea mai importantă în cult... în care sunt cuprinse slujbele de bază ale celei mai sfinte dintre slujbele Bisericii“ sau „cartea în care se cuprinde rânduiala pentru presviteri şi diaconi la Vecernia, Utrenia şi la Liturghia Sfântului Ioan Hrisostom, a Sfântului Vasile cel Mare şi a Sfântului Grigorie Dialogul“ sau, mai simplu, „cartea bisericească în care se găseşte textul Sfintei Liturghii“.

Published
2004-07-26
How to Cite
Petroaia, L. (2004). Studiu comparat al textelor Sfintelor Liturghii în câteva ediţii ale Liturghierului românesc. Teologie și Educație La "Dunărea De Jos", 3, 352-390. Retrieved from https://www.gup.ugal.ro/ugaljournals/index.php/teologie/article/view/4697
Section
Articles

Most read articles by the same author(s)

Obs.: This plugin requires at least one statistics/report plugin to be enabled. If your statistics plugins provide more than one metric then please also select a main metric on the admin's site settings page and/or on the journal manager's settings pages.