Redescoperirea cuvântului şi comunicării în Hristos

  • Sorin Marinescu

Abstract

Într-o lume în care se vădeşte tot mai pregnant eşecul umanităţii de a edifica un paradis terestru exclusiv prin mijloace ştiinţifice, ignorându-se prezenţa lui Dumnezeu în creaţie, se fac tot mai mult simţite efectele dezastruoase ale unei crize spirituale determinate de absenţa unei comunicări reale interumane deşi, paradoxal, în noua eră a mondializării se aude din ce în ce mai des sloganul „comunici, deci exişti“. O încercare de soluţionare a acestei crize existenţiale se regăseşte în tendinţa de a substitui unor autentice relaţii interpersonale, surogate de tipul telefonului mobil, faxului sau calculatorului, instrumente deja uzuale pentru omul contemporan, care ajunge să nu mai sesizeze pericolul modificării până la denaturare a acestor relaţii.

Published
2003-07-27
How to Cite
Marinescu, S. (2003). Redescoperirea cuvântului şi comunicării în Hristos. Teologie și Educație La "Dunărea De Jos", 2, 414-424. Retrieved from https://www.gup.ugal.ro/ugaljournals/index.php/teologie/article/view/4734
Section
Comunicări ştiinţifice, studii şi articole

Most read articles by the same author(s)

Obs.: This plugin requires at least one statistics/report plugin to be enabled. If your statistics plugins provide more than one metric then please also select a main metric on the admin's site settings page and/or on the journal manager's settings pages.